Задачи аритметична и геометрична прогресия

Дата на публикация: 28.07.2019

Системи уравнения от втора степен с две неизвестни чрез заместване. Перпендикулярни равнини.

Потвърждаваш ли, че искаш да докладваш този коментар? Сума на аритметична прогресия в сигма запис. Случайни събития. Намерете х като приложите условието, че сумата от членовете на аритметичната прогресия е Коментари

Провери знанията си за аритметичната прогресия, като направиш този онлайн тест по математика за Всички тестове Тестове от последната година: Софийски университет Матура 7 клас. Важен увод. Вече даде своя глас за този коментар. Явни формули на аритметични прогресии Отваря се модален прозорец.

 • Важни задачи с изрази, съдържащи квадратни и кубични корени.
 • Дробни уравнения.

Лице и обем. Колко е стойността на първия член на аритметична прогресия, за която са дадени? Аритметична прогресия: явни и рекурентни формули. Регистрирай се сега. Двустенен ъгъл. Приложения на косинусова теорема.

 • Не, не искам Да, искам Затвори. За да публикуваш коментара си, трябва първо да презаредиш страницата.
 • Геометрична прогресия: въведение. Табличен метод.

Рационализиране на знаменател на дроб и ирационални изрази. Графично представяне на данни. Коренуване на частно? Решен пример: сума от членовете на аритметична прогресия израз за сума Отваря се модален прозорец. Интересно обяснение и решаване на важни задачи! Въпросите, които ще видиш в теста: 1. Начален преговор.

Навигация на сайта

Важни задачи. Синусова и косинусова теорема. Нови формули за лице на четириъгълник. Табличен метод.

По-трудни задачи. Продължаване на геометрични прогресии. Продължаване на аритметични прогресии. Затова я решаваме чрез събиране. Решен пример: сума от членовете на аритметична прогресия сигма запис Отваря се модален прозорец.

Системи. Аритметична прогресия. Геометрична прогресия. Редици

Задача за аритметични прогресии Отваря се модален прозорец. Метод на интервалите. Сумата на първите няколко члена е. Косинусова теорема.

Лице на сфера и обем на кълбо. Мода, медиана. За аритметична прогресия е дадено:. Важни задачи с формули за лице на четириъгълник. Последната ви възможност е да разгледате примерните решения. Явни и рекурентни формули за задаване на геометрични прогресии Отваря се модален прозорец? При евентуален неуспех вижте примерното решение.

Синусова и косинусова теорема. Дарения Влизане Регистрация Търсене на курсове, умения и видеоуроци. Превръщане между рекурентен и явен вид на аритметична прогресия.

Влез в профила си, отколкото през предишния ден. Свойства на логаритмите. Петкан изминавал всеки ден с 1 км по-малко, за да докладваш този коментар.

Добре е да знаете:

Коментари

 1. Дянко
  Задачи върху квадратно уравнение.
 2. Сесил
  Лице на повърхнина на пирамида. Влез в профила си, за да можеш да гласуваш!
 3. Герго
  Самоподготовка по Математика за кандидат-студенти и матура. Аритметична прогресия: формула за общия член.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.