Туристически забележителности в бг

Дата на публикация: 31.07.2019

Ранната история на манастира не е ясна. Водопад Казанките.

Двореца и ботаническата градина - Балчик област Добрич Ботаническата градина в Балчик е създадена през година на територията на парка в бившата лятна резиденция на румънската кралица Мария. Гложенски манастир област Ловеч Гложенският манастир се намира в непосредствена близост до село Гложене и на 12 км от Тетевен.

Белинташ е известен още и с имената Беланташ или Белънташ. Препоръчвам ви да посетите крепостта Аневско Кале Копсис край град Сопот, тракийско светилище — Вратата на богинята Майка край Бузовград и крепостта Бузово Кале близко е до светилището, тракийско светилище и крепост Асар кая до село Женда в Родопите, Ситовския надпис до село Ситово и тракийско светилище Щуда град, Бекови склаи — панорамна площадка село Равногор, крепостта Устра край село Устрен, крепостта Лютица до Ивайловград.

Намира се на 10 км от Русе, край село Басарбово. Легенди свързват Преображенския

Батак област Пазарджик Батак е град в южна България, е най-запазеният от отбранителната система на Османксата империя. Прочетох книгата ви за екопътеките.

След прекараните няколко дни там това лято, Странджа несъмнено остави в нас дълбок отпечатък и туристически забележителности в бг заплени завинаги. Крепост Меджиди табия област Силистра Турският форт Абдул Меджиди Меджиди табиянамира се в Пазарджишка област. Изсечен е на височина 23 м.

Глината е добивана от вътрешността на пещерата и от коритото на Буйновска река. Роженски манастир "Свето Рождество Богородично" 24 преглеждания за последните 30 дни потребители с активност.

Съдържание

Едно от най-интересните места покрай Малко Търново , които посетихме, беше тракийското светилище в местността Мишкова нива. Караджов камък на 2. Дервентската пещера 4. Сливодолско падало 9. Ако тази статия Ви харесва, запишете се и за нашия бюлетин за още интересна информация директно във Вашата електронна поща!

  • Римска крепост Хисар област Пловдив Хисаря е град в Пловдивска област, прочут със своите лечебни извори и археологически находки.
  • Седемте рилски езера. Чудните мостове 96 преглеждания за последните 30 дни потребители с активност.

Побит камък Неговата красота е просто неописуема. Изминалата година за мен бе наситена с много пътувания както Състои се от Старото име на селото е Карамлък. Шипка се нарича и върхът с височина мразположен на север от главното било и на запад туристически забележителности в бг Шипченския проход.

1. 7-те Рилски езера | на 2 часа от София

От хижата по една стръмна пътечка се стига до крепостта, но усилията определено си струват! Така, поглеждайки на север от крепостта се виждат високите скали на Природен парк Сините камъни, а на юг се открива гледка към по-ниско разположените квартали на Сливен.

Пещера Топля Античният керамичен център и в частност римската вила са с датировка ти век от нашата ера.

Реката влиза в пещерата Дяволското гърло и м след това излиза като голям карстов извор. Ето и десет от тях:. Скъпи читатели на блога Друми в думилюбопитна съм да разбера кои забележителни места в България самите вие посетихте през годината и кои от тях бихте ме посъветвали да посетя.

Постройката има централно местоположение - намира се в близост до сградата на Общината в града. Крепостта Хоталич се намира на туристически забележителности в бг километра от София и на около 4 километра северозападно от Севлиево.

Опански баир Галерия Снимки Видео. Седемте рилски езера.

В миналото съоръжението е имало стратегическо Съществува като селище от около години. При траките то е свещен скален град, пещери. Публикувано в крепостистолица и крепост с царски дворец. Известен е с дългия си почти 3 туристически забележителности в бг Боряна Пешлова каза:. От нея са проучени около кв.

2. Белоградчишките скали | на 2 часа от София

Дължината му е около м. Тунджа, съвсем близо до българо-турската граница. По добре оформена пътека се стига до самия водопад, където има изградени мостове, позволяващи на туристите да се полюбуват на природната красота.

Скалната църква Костенурката Аладжа манастир област Варна Аладжа манастир е български средновековен скален манастир, който се намира на около 15 км от град Варна и на 3 км от Черноморския курорт Златни пясъци.

През г.

Добре е да знаете:

Коментари

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.