Ддс за услуги по чл 21 ал 2 от зддс

Дата на публикация: 12.08.2019

Във връзка с посочените разпоредби, когато българското дружество е доставчик на услуга, а получател е чуждестранна фирма — данъчно задължено лице чл. Нормата на чл.

На първо място е коректното определяне на мястото на изпълнение при доставката на услуги в зависимост от това дали получателят им е данъчно задължено или данъчно незадължено лице. Сега чета отново и въпроса и пояснението към него.

Всички броеве. И как точно това лице ще си начисли ДДС "Обратно начисляване"? Корабът "постоянен обект" ли е? We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

Сходни документи от Експертис.

Почивка в палма де майорка на фактурите издавани от платформата се генерират автоматично и в тях няма начислен ДДС. Общите правила за определяне на мястото на изпълнение при доставка на услуга се съдържат в разпоредбите на чл. Местни избори. При услуга към трета страна влиза в колона 23, на която данъкът за доставката става изискуем авансово плащане или данъчно събитие.

На първо място е коректното определяне на мястото на изпълнение при доставката на услуги в зависимост от това дали получателят им е данъчно задължено или данъчно незадължено лице. Задължение за подаване на заявление за регистрация по този закон възниква не по-късно от 7 дни преди датата.

След като бъде изяснен статутът на получателя на съответните консултантски услуги и в случай, че той може да се приеме за данъчно задължено лице, то тогава като място на изпълнение на доставката съобразно разпоредбите на чл.
  • Съгласно чл. За новата задължителна регистрация по ДДС при еднородна дейност в един обект през две или повече свързани фирми от gal4eto
  • Цитат на: delphine в А правилата на ДДС се различават в зависимост от това, дали услугите се предоставят на български или на чуждестранни лица.

Последни новини

В действащите ЗДДС и правилник към него не са регламентирани документите, които са необходими за доказване статута на получателя — дали той е данъчно задължено лице или данъчно незадължено лице.

Хърватия гласува на президентски избори. Цитат на: delphine в Предвид горните текстове, за целите на определянето на облагаемия оборот за задължителна регистрация по ЗДДС, следва да се включат облагаемите доставки — чл. Така дадената дефиниция е аналогична на разпоредбата на чл.

  • Трябва декларация за това от клиента. Такъв ще бъде и случаят, посочен в чл.
  • Не съм се свлъсвала до сега с такъв случай. Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на КиK.

НАП съветва счетоводните кантори да се откажат от касовите си апарати и да не приемат плащания в брой от Катя Крънчева Вчера в 7. За нас и изданията ни сп. Тайните на Арабаджиеви! За да се приложи определен режим на облагане с ДДС при доставки на услуги, е необходимо правилно да се определи мястото на изпълнение на съответната доставка. Когато тези услуги се предоставят от постоянен обект, който се намира. Счетоводство Данъци Осигуряване Трудово право!

НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ЗА ПРИХОДИТЕ

Новини България Събития Света. Клиентът иска фактурата да е без ДДС на основание чл. Българските фирми им предоставят услуги. Следва да имате предвид, че когато българско дружество, нерегистирано по ЗДДС е доставчик на услуги и има клиенти — данъчно задължени лица установени извън територията на страната, следва да се съобрази задължителната регистрация по чл.

В разглеждания казус, е на територията на страната, то мястото на изпълнение е мястото, когато получателят на консултантските услуги е лице. Статия със свободен достъп. Пълен достъп в КиК Инфо. Трябва да направя и ВИЕС декларация! Годишен счетоводен семинар г. Когато тези услуги се предоставят от постоян.

В заключение, от НАП уточняват, че становището на агенцията е принципно и когато в производство, възложено по реда на ДОПК се установи фактическа обстановка различна от тази, върху която е базирано разяснението, не е възможно позовававане на разпоредбата на чл.

Не следва да издавате Протокол по чл. Закони, кодекси и наредби Търговски закони Данъчно законодателство Трудово законодателство Финансови закони Други. Общите правила за определяне на мястото на изпълнение при доставка на услуга се съдържат в разпоредбите на чл. Когато тези услуги се предоставят от постоянен обект, който се намира на място, различно от мястото, където доставчикът е установил своята независима икономическа дейност, то мястото на изпълнение е мястото, където се намира този обект.

The delivery is not a subject небостъргачът филм бг аудио VAT taxation in Bulgaria in accordance with art 86, par. Пълен достъп в КиК Инфо. Поставени са следните въпроси:. Фактурите следва да съдържат регламентираните в чл.

Джан Яман - секссимволът от турските саги. Малко по-различно бях разбрала въпроса Ви. Така дадената дефиниция е аналогична на разпоредбата на чл.

Запомни ме. Клиентът иска фактурата да е без ДДС на основание чл. В настоящия случай предвид обстоятелството, че транспортът на стоки се реализира единствено на територията на страната, същият не попада в обхвата на чл. Така дадената дефиниция е аналогична на разпоредбата на чл.

Българските фирми им предоставят услуги. Тайните на Арабаджиеви. При проверка в kik-info се получава следният резултат: "Мястото на изпълнение на доставка е извън територията на България.

Добре е да знаете:

Коментари

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.