Рачел от тиква с глюкоза

Дата на публикация: 19.06.2019

По-нова публикация По-стара публикация Начална страница. А някоя глюкоза между другото се прави от шира. Можеш да отложиш правенето - тиквите траят.

Такива сложни ястия приготвяш, та това ли ще ти се опре?! Това го асоциирам с детството и липсата на каквото и да е сладичко. Желая ви успех в приготвянето на рачела! При този престой, тиквата след сваряването става леко хрупкава. Maria Georgieva 1 март г. Тогавашните деца са се радвали на бучка захар която също се е намирала много рядко и се е скривала старателно от малките лакомници.

Аз все не си намирам вар да си направя това сладко икушение. Насипва се в сухи, затоплени буркани от конфитюр? Албена Павлова 29 януари г. Благодаря, Ина :. Това е любимото ми сладко,но никога не съм знаела как се приготвя.

И сега са пред очите ми огромните бели и кръгли тикви, голямото дървено корито, в което ги режеха, белия варов разтвор в който все исках да бъркам, но баба не ми даваше за да не ми изгорят тогава малките ръчички , голяяямата калайдисана тава, в която варяха рачела и разбира се хрупкавите парченца с карамелен цвят на готовия рачел…… Ех, спомени безценни и мили….! Нямам смелост да пробвам, не съм работила с вар, а не знам и откъде да купя.

Коментирай рецептата

Бъди все така изпълнена с идеи и енергия, за което ти се възхищавам от сърце! За по-голяма сигурност може да се стерилизират 5 минути. Ако не, запретнете ръкави! Тя правеше варното мляко в голям съд и слагаше тиквата направо в него.

Казвам, че тиквата трябва да стои поне 3 часа във варното мляко, но това време може да бъде и много повече в зависимост от предпочитанията ви.

Пектина на прах - ползва се за желета, да сгъстява ги.

 • Dimitrana S. Здравка ЗИЧЕ 27 януари г.
 • По-горе и на Танчето писах.

Имам питане, Мария. Чуден рачел, защото варната вода я прави стегната - вътрешността е мека, баба ми слагаше после парченцата на стъклена или мраморна плоча, не съм пробвала. А хидратна рачел от тиква с глюкоза има в магазините за строителни материали. Чакането обаче си струва. Благодаря сърдечно.

Добавяне на коментар. Със сигурност ще го направя по твоя рецепта. Тиквата омеква след първите .

Метод на приготвяне

Хидратна вар може да намериш в магазините, в които има строителни материали, бои и др. Обожаваме го вкъщи. Колко литра варно мляко ще са Ви необходими, Вие преценете според съда в който ще отлежава тиквата.

Поздрави и спокойна вечер!

Така и не знаех обаче как се прави. Няма нищо притеснително. Вчера правих сладко от динени кори и пак беше с гасена вар.

Благодаря за споделената рецепта и за чуднотийките в този сайт. Благодаря ти много!

Търсене в този блог

За жалост не съм яла такова нещо никога, но изглежда много апетитно. Срещала съм различни пропорции, а и моето бабче никога не мереше. А рачела въобще не е труден, само малко повече време изисква, докато се изчаква..

 • Зареждане на още
 • Тогавашните деца са се радвали на бучка захар която също се е намирала много рядко и се е скривала старателно от малките лакомници.
 • Май за голяма част от нас рачела е свързан с детството, Гери : Благодаря, Евка, хубави почивни дни на теб!
 • Ако го направите ще се радвам да споделите.

Много се радвам че сте намерили нещо интересно в блога. Ще споделя резултат,ако не доктор куин лечителката сезон 2 епизод 6 досадна. Ще ида да си намажа една филийка със сладко : Спокойна вечер, Пепи! Ginger Cookies 11 ноември г. ПП: Хрупкава коричка, сочна вътрешност и мнооого нежен сок :. Та тя се води "био продукти" и е по скъпа от тези по 1, Страхотно сладко от тиква. Здравейте искам да попитам възможно ли е да се изпълни рецептата без частта рачел от тиква с глюкоза воровата вода.

Радвам се че и на теб припомних мили спомени от детството.

Всичко за мен

Ако ползвате хидратна вар то дозата е 6 препълнени супени лъжици на 8 л. Продукти: 10 кг. Обожавам Рачел. Иглика 27 януари г.

Да попитам-до каква готовност се вари тиквата, че тикви и тогава е имало. Радвам се че и на теб припомних мили спомени от детството.

Добре е да знаете:

Коментари

 1. Ягодин
  Но тогава дали се намалява количеството на захарта? Сърдечни поздрави и хубав снежен ден!
 2. Хрисчо
  По-нова публикация По-стара публикация Начална страница.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.