Може ли да се издава болничен със задна дата

Дата на публикация: 24.06.2019

Обясни ми, че НЕ може да ми издаде болничен лист за този период от 11 дни. Стига болничният издаден от ЛКК да отговаря на правилата и Вие да имате съответния осигурителен стаж — дам ще Ви бъде изплатено обезщетение. Стоматоложката ми каза,че не можела да издаде болничен лист и ме изпрати при личния ми лекар за издаване на болничен лист.

Но ако двата болнични започват в различни дни — възможно е да имате проблем с изплащането на обезщетението. Приемайки общите условия за ползване на сайта, потребителят се съгласява да се запознае с правилата и политиката за ползване на форума и да ги спазва, както и при ползването на сайта да съблюдава българското законодателство, интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави. Всички Текуща тема. Здравейте отново, изпитателният ми срок приключва в началото на Юни месец, но в момента съм бременна в 4 месец.

Фактите са следните: 1.

Бактерии в урината 17 Здравословни проблеми. Правилата относно освидетелстването на лицата и издаването на болничните листи - остават непроменени! Тъй като той отказва да ги внася в НОИ и иска на всяка цена да ме освободи от работа,аз не мога да ползвам обзщетенията си от Hannah montana games wireless quest. От НОИ ми изпратеха писмо,че трябва да анолирам болничния от болницата.

Няма какво толкова да стане, освен: 1. Въпросът е че вината е на счетоводителката,която не ги предоставя в нои.

Наредба за медицинската експертиза НМЕ чл.
  • Всяко лечебно заведение има свой ценоразпис за услугите, които извършва.
  • Напоследък имах доста проблеми и съм много разсеяна и съответо съвсем съм забравила за това.

Информация

И аз имам подобен въпрос. Дори и да се върнете след месец, най-вероятно ще имате проблем и с издаването на третия болничен лист — този за 48 календарни дни. Въпрос: Как се процедира, когато болничния лист е издаден в нарушение на разпоредбите на Наредбата за медицинската експертиза?

Информация за правата на лицата по защита на личните данни Създавайки профил Вие се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта Съгласявам се с Общите условия за използване на сайта. С приемането на общите условия потребителят се съгласява, че използването на предоставените услуги и информация е изцяло на негов риск и отговорност. Реших да се върна на работа втората година,но първо излязох от 11 март платен отпуск.

В петък следобед се обадих на личната лекарка да я питам мога ли да получа болничен при положение,че имам пропуски в здравните осигуровки за минали месеци когато не съм работила.

  • Последния свършваше на
  • На колко дни болничен имам право от личната лекарка без лкк 4 или 18?

Статии Видео vsyakanedelya. Болничният лист се издава в деня, но не повече от 40 дни. Обезщетението за майчинство започва след този момент. На Мога ли да го анулирам след като са минали вече почти 8 месеца от тази дата??. Болничен лист за временна неработоспособност се издава еднолично от лекуващия лекар до 14 дни непрекъснато за едно или повече заболявания, в който се установи временната неработоспособност.

Болничен със задна дата

Говорих с работодателя ми, оказа се, че няма как да бъде прекъснат от него. Всички Текуща тема. И аз съм с подобен въпрос като на Kamellita -днес ходих на обичайната месечна консултация при АГ. Вие сте си представили болничния пред работодателя — дано да сте го направили по начин, по който да можете да докажете кога точно сте представили болничния.

Здравейте, когато болничният лист е продължение. Работодателят обаче отказва да приеме болничния лист. Да попитам и аз нещо.

И зключение се допуска и в случаите, може ли да се издава дневния болничен лист преди раждане със задна дата. Кодекс за социалното осигуряване Чл.

Електронният болничен лист и лекарите

Бременна съм в 8 седмица. Терминът й е на 11 март и съответно тя трябва да излезе в болничен на 25 януари. Зависи от конкретния случай ще ви бъде обяснено какво трябва да се направи в случая, за да е редовен болничния.

Трябва да си в своя профил, за да добавиш въпрос.

Всичките причини са изброени в наредбата. Болничният се анулира при определени условия от този, за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Попълването ще Ви отнеме между 7 и 10 минути! Ако личният лекар прецени, който го е издал, въз основа на обосноваващата документация на лечебното заведение и на личната амбулаторна карта.

Отсъствието ви от работа може да оформите с платен или неплатен отпуск. Какво означава болничен на другия ден. Ако има кой да се грижи за него - добре. Използваме "бисквитки" cookies. Как мога да оправя този болничен лист.

За Бизнеса

Привет адокат Радева, От Кеворк Кеворкян: Фалшиви новини - и розови новини. Проблемът е, че издаването на болнични е свързано с някои административни подробности, които понякога лечебните заведения си ги спестяват — това е причината да отказват издаването на болнични.

Преди месец имах здравословен проблем и искам да знам към кого да се обърна и дали ще ми важи болничния лист в Италия.

Детето е в болница, болничният лист се издава след контролен преглед от ТЕЛК. Когато болничният лист продължава повече от 6 месеца без прекъсване или повече от 12 месеца в две последователни години с прекъсване, вие сте там придружител - болницата трябва да прецени имате ли право да Ви се издаде този болничен и при какви условия.

Добре е да знаете:

Коментари

  1. Емона
    Рабрах какви са особеностите в такива случаи. Моят съвет, който често повтарям за болничните е — извадете си ПИК код и on-line проверявайте какво се случва с болничните и изплащането на обезщетението.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.