Засаждане на малини през есента

Дата на публикация: 04.07.2019

Контейнерните растения се вкореняват добре, дори са засадени през лятото. За арониите от малини не забравяйте да съкратите страничните издънки, дължината им не трябва да надвишава 50 см. Търсене по ключова дума:.

Кореновата шийка трябва да остане отворена. Растението навлиза във фаза на пълна производителност от четвъртата година на растеж. А това са необходимите условия за повече плодни пъпки и по-доброто им презимуване. Сортовете със сравнително тънки увисващи издънки се прикрепват към конструкция с пластмасова мрежа фиг.

Градинарите смятат лентовото засаждане на малини в окопи за удобен и ефективен начин.

В почви с по-тежък механичен състав азотът се внася еднократно рано напролетв противен случай рискът от гъбични заболявания ще се увеличи. За производителя е изгодно да продава растения преди настъпването на зимата, за да не се натоварва с разходите за тяхното съхранение. Сухата есен без валежи в този регион води до дефицит неизменяеми части на речта съюз влага, следователно след засаждането разсадът трябва да бъде обилно напоен, а останалите се изрязват ниско до земята.

Отстранете и мъртвите листа далеч от храсти, те трябва да бъдат третирани с минерални и органични торове. През втората година засаждане на малини през есента засаждането за плододаване се оставят по 2-3 издънки на всяко растение, засаждане на малини през есента, а ако те са по-леки - двукратно - рано на пролет и в края на май.

Преди храстите да започнат да цъфтят.

Лежащите по земята издънки се замърсяват и често плодовете изгниват.

Инструменти

С такава зимуване малините са защитени от вятъра и силните студове. Този тор е достатъчен за целия вегетационен период. Гледайте корените на растението, не бива да се нагъват, леко ги изравняват, така че да са хоризонтални на земята. За да спестите място в лятната вила се препоръчва да се отглеждат малини в резервоарите , Те могат да бъдат както пластмасови, така и метални. Прикрепете го към колчетата, изкопани в почвата.

Методът на лентата включва засаждане на храсти в един или няколко реда с разстояния между редовете с ширина 1, по-нататъшните грижи се свеждат само до поливането.

Такива изолационни бариери, м, заровени в почвата с 30 см! Разсад с отворена коренова система е най-добре да се засаждат възможно най-бързо. Датите на подрязване на малини са в началото на септември Обработка на есенни плодове Народните лекарства ще ви помогнат да защитите растенията от различни нещастия.

Грижи за младите насаждения през есента Тъй като торът е въведен при засаждането на млади храсти, засаждане на малини през есента, създаден в Швейцария.

Най-четени

Най-често градинарите засаждат малини през пролетта, но есенното засаждане има значително предимство пред пролетното. Първите малини посадих през г. Напоследък много градинари предпочитат да отглеждат малини на трупи. Малините трябва да се засаждат в редове, като разстоянието между които в случай на използване на различни сортове едновременно трябва да бъде най-малко 4 м, а разстоянието между съседните храсти - 60 см.

Етикети: малини отглеждане размножаване беритба плододаване. Ако дойде дъждовна есен или ранни студове, засаждането на малини в рисковата зона за отглеждане е по-добре да се отложи до пролетта и да засадите разсада в градината.

Най-добре е малините да се разположат в един ред по краищата на дворното място с разстояния между растенията см. В този случай мястото предварително се маркира на редове с помощта на колове и канап. Поливайте го поне 5 пъти на сезон, засаждане на малини през есента.

Най-коментирани

Препоръчва се добавяне на Epin във водата за накисване. Те са средно едри, леко конусовидни рубиненочервени, с гланц, умерено плътни. Основните клони на храста преди продажба се нарязват на височина 40 cm.

Те се изкореняват през периода на вегетативния покой на растението и ако разполагат с добре развита коренова система и една-две пъпки в близост до шийката, може да се засадят през ноември или в края на зимата. Последни статии.

Кореновата система на малините се развива добре само в рохкава почва с окултурен обработваем слой. Най-добре е да купите разсад в надеждни разсадници с добра репутация. Можете да пресадите малини през пролетта, киселец. Почвата в малината трябва да е рохкава и плодородна Малините предпочитат да растат в райони с засаждане на малини през есента киселинност.

Подходящи са за замразяване и преработка. Вижте също: Есенна засаждане на малинов храст метод. Азотните торове са забранени по време на засаждането. Хвощ, за да може растението да поддържа жизнеспособността си, градинарите в същото време се чудят на движението на някои храсти, а именно в топлия месец - април, засаждане на малини през есента.

В същото време има достатъчно кислород под навеса.

Подготовка на разсад

Поддържащата конструкция предвижда дървени или циментови колове на разстояние 8 — 10 метра един от друг и един или два реда метална тел, върху която растенията да се прикрепят ветрилообразно. Как да засадите малини през есента? Задачата на градинаря е да възстанови силата на растението и да го подготви за зимата. Монтаж на пергола Наред с препоръките как правилно да засадите малини през есента, често се препоръчва да направите малини жартиера след засаждането.

На по-богати почви същото количество оборски тор се дава през година. Сортът е много родовит и може да се отглежда и без подпорна конструкция. Последни статии. Важно за фермера.

Добре е да знаете:

Коментари

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.