Карантинен срок бордолезов разтвор

Дата на публикация: 06.02.2020

Най-добре е последното пръскане преди бране на овошки да е 15 дни до прибирането, на зеленчуците — 20 дни, на ягоди и плодни храсти 25 дни.

Протеинова и др. Re: Карантинен срок [ re: Mike ].

Преди зареждане на пръскачката разтворът се филтрира още веднъж. В това помещение условията са най-близки до оптималните изисквания към съхранението им. Вашият коментар Отказ Твоят коментар Име E-mail. Повечето препарати са системни, те се поглъщат от растението и после се излъчват постепенно в рамките на карантинния срок. Освен това вече няма завръз или зреещ плод, с които пръскането да се съобразява. Токсичната мед с времето се натрупва в почвата и това се отразява на насажденията, особено трайните — проявява се в опадване на зелени листа и млад завръз.

Фондът превежда млн. Обикновено пръсканията се правят с бордолезов разтвор от 1 или 3 процента. Всички полета са задължителни. Най-често домакинствата съхраняват отгледаните в домашната градина плодове и зеленчуци в мазето, карантинен срок бордолезов разтвор.

При смесването на двата разтвора варовият се налива в този с меден сулфат през цедка - така се предотвратява запушването на разпръскващите устройства и изгарянето на листа, върху които са попаднали неразтворени частици.

  • Пръскане на домати.
  • Следи от кръв в урината при мъжете и при жени: Причини

Пръскането обикновено е с еднопроцентов, но се допуска и трипроцентов около седмици преди сеитба. Чрез обработката семената стават по-силни, то есть покълват по-бързо и дружно, а растенията са по-устойчиви на неблагоприятни климатични. Значение Кой е тук. Бордолезовият разтвор върши работа и за предпазване от гниене и ръжда на цъфтящи растения и декоративни култури.

За предпазване на насажденията от пипер от гъбични болести се препоръчва обработка на почвата преди сеитба с бордолезов разтвор. Целта на пролетната обработка е да се унищожат гъбичните спори, заливаме г меден сулфат с един литър топла вода. Пръскането е средно с два литра разтвор на 10 квадратни метра насаждение. Последното пръскане трябва да е около седмици преди гроздобера, карантинен срок бордолезов разтвор. Спира се наливането на варното мляко, но това е в зависимост от природните условия.

Как се прилага бордолезов разтвор при различни култури. С какви препарати може да се замени

Защо е ценна книгата торене на земеделските култури За да се опазят кореноплодите от гъбички, градинарите обработват почвата преди изваждането на реколтата или непосредствено след това. Искам да уточня - зърното е пукнато, без по него да има какъвто и да било налеп или други следи на оидиум.

Помага при гъбични и бактериални зарази; блокира развитието на патогените и причинява гибелта на колониите. Карантинен срок бордолезов разтвор е последното пръскане преди бране на овошки да е 15 дни до прибирането, на зеленчуците - 20 дни. Препоръчано от редактора за теб. Интернет страница. Височина ръст!

Търсене, преглед и навигация

Работи се сутрин рано или злед залез, когато няма силно слънчево греене. Достатъчен е един литър на 10 квадратни метра леха. Напротив, растенията стават по-устойчиви към тези болести; - когато се регулира прецизно реакцията на бордолезовия раствор , от слабо алкална до силно алкална, може да се постигне съответно по-бързо и по-силно фунгицидно действие в критични периоди или по-слабо, но по-продължително — в последните етапи на борбата.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:. Силно токсичен; задължително употребата му става при наличието на предпазни средства. Търся донор спешно: Ужасната далавера. Освен това не е скъп, карантинен срок бордолезов разтвор. Лекарства за вдигане на хемоглобина! Концентрацията на разтвора за домати е от половин процент до 0. Парите по СЕПП са наредени Отглеждане на лавандула. Не търпи смесване с препарати на алкална основа, че бордолезовият разтвор е токсичен и прилагането му не е безопасно.

364 мнения в "Зеленчуци - торене, пръскане....отглеждане..."

Гасената вар като компонент на разтвора има тази задача: да предпази растенията от изгаряния, без да снижава ефективността на медта. Здравейте, искам да задам един можеби не много умен въпрос : Интересува ме какво точно значи карантинен срок и как се спазва.

Има карантинен срок от три дни за краставици и тиквички, лук и чесън — до 21 за лозя.

Използваме бисквитки cookiesза да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Подобряване на традицията. Височина ръст.

Добре е да знаете:

Коментари

  1. Тетрадка
    Последното пръскане е до две-три седмици преди брането на плодовете.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.