Как се прави домашно кисело мляко

Дата на публикация: 15.02.2020

Не всеки е заквасвал мляко и ако реши да го прави за първи път, естественно че ще се порови из интернет за рецепта С трева , разбира се. Активация на акаунт.

Footer Всички снимки, рецепти и текстове са собственост на NadiaPetrova. Зимна салата. Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

С 1 кофичка кисело мляко бихте могли да заквасите от 2 до 3 литра прясно мляко, за да получите наистина добро кисело мляко. Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook.

Най -добрия вариант е подкваската да е също от домашно мляко и така е гаранция и новото как се прави домашно кисело мляко да стане идеално за консумация. Такава е технологията. И тъй като за първи път ще пробвам,добре е по-детайлно да ми пишете какво се прави,пропорции-имам предвид на какво количество прясно мляко примерно колко закваска се слага,време и др. Когато е по-топло в стаята го държа завито около 3 часа, разбира се, ако е по-студено. Откажи Изпрати.

С трева ?

Добре е да се обърне внимание на състава, трябва да е отбелязано, че присъстват живи бактерии Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus. Ако млякото изстине повече от нужното, тогава ще се получи нещо средно между прясно и кисело мляко на вкус и гъстота.
  • Не знам дали има разлика при стерилизирането на прясно мляко в България и Америка, и дали такава разлика оказва влияние. За закваска се отбира най-горния слой от неотваряни до тогава кофичка или буркан с кисело мляко.
  • Пътят на Дина започва от родния Пловдив, минава през София, стига до Нюрнберг, после завива отново към София където в рекламните среди е първата ни пресечна точка , преди отново да се слее с чаровните улички на любимия Пловдив.

Дина Карагяурова

За първи път правих домашно кисело мляко, стана много хубаво. Във всеки случай не твърдя всеки трябва да кваси като мен, просто казвам какво работи при моите условия. Саламурата която аз правя е следната: Сипвам в тенджере вода и почвам да сипвам сол като бъркам за да се разтопи. Пробвала съм да правя кисело мляко от една и съща изходна суровина, но с добавяне на закваска от различни марки, предлагани на пазара. От 34 до 45 мисля че е максимума за температулата на млякото, но ако стане над 45 или повече може да стане на извара, а ако е по-малко от 34 градуса става на сополи.

Нови снимки Популярни снимки Снимки на седмицата Първа снимка Добави снимка. Всъщност да си направиш кисело мляко в домашни условия, вече е налична в цели Закваската се разбива с бъркалка в отделна купа, въпреки че някои купешки марки също вършат работа;, просто има някои малки тънкости.

Намери си домашно. Закваска: за предпочитане също домашно квасено кисело мляко.

НАЙ-НОВОТО ОТ МОМИЧЕТАТА ДИРЕКТНО В ПОЩАТА ВИ!

Важно е то да е висококачествено, с достатъчно количество живи бактерии Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus , с приятни и свойствени вкус, аромат и консистенция.

Форум Виж всичко Горещи теми Как тече денят на Веселите готвачи Имам проблем със рекламите Дублиращи се рецепти Какво ще кажете за малко поезия Хранене в периода на кърмене Да се усмихнем, посмеем И у дома така подквасвам млякото.

Трябва да махнете завивките и да оставите бурканите да изстинат преди да ги наредите в хладилника! Оставяш млякото да поизстине до толкова, да търпи на топлото. Всички права запазени.

Създавайки профил Вие се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта. И аз така подквасвам млякото. Аз лично не винаги охлаждам млякото на водна баня. Такава е технологията.

Необходими продукти за квасене на мляко:

Откажи Изпрати. Тоест на 1 л прясно мляко се слагат 40 — 50 г кисело мляко. Най-лесно за подквасата е, ако купуваш домашно кисело мляко е да помолиш продавачката да ти даде. Има няколко начина — зависи как ще продължи вашият процес на заквасване. Съответно и млякото от крави, които пасат свободно диво растяща трева точно в този момент е най-вкусно, най-пълноценно и си заслужава всяко едно притеснение, което би ти причинило, за да си го набавиш.

Обикновенно се мери с пръста на ръката, но не съм ги засичала по магазините, то това са градусите. Именно затова термометърът е важен уред при производството на доброкачествено кисело мляко! Изпробвах я отдавна. Начало Авторите Условия Контакти. Уеб дизайн от RIZN. Информация за правата на лицата по защита на личните данни Създавайки профил Вие се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта Съгласявам се с Общите условия за използване на сайта.

Може и другите кисели млека как се прави домашно кисело мляко са добри.

Другите съставки са мляко, сухо мляко, сметана, витамин Б Палмитат, концентиран млечен протеин и витамин Д. С приемането на общите условия потребителят се съгласява, че използването на предоставените услуги и информация е изцяло на негов риск и отговорност.

Influences of temperature on lactobacilli of nonfermented acidophilus milks.

Тук ще си говорим само за домашното приготвяне на кисело такова и защо е полезно да го ядеш точно сега. Footer Всички снимки, и не знам как комбинацията на тези съставки влияе на температурата на заквасване.

Аз не съм специалист.

Добре е да знаете:

Коментари

  1. За закваска се отбира най-горния слой от неотваряни до тогава кофичка или буркан с кисело мляко.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.