Денят на независимостта на българия

Дата на публикация: 08.07.2019

Въодушевен от това светло дело и да отговоря на държавните нужди и народно желание, с благословението на Всевишния прогласявам съединената на 6 септемврий година България за независимо Българско царство и заедно с народа си дълбоко вярвам, че този ни акт ще намери одобрението на великите сили и съчувствието на целия просветен свят. Единственото действие в България, което е било неподкрепено от европейската дипломация и дори му е пречено, е Съединението през г.

Високата порта, а след това и великите сили признават официално българската независимост. Мирните споразумения задължават българското княжество да се съобразява с режима на капитулациите , наложени от Великите сили на Османската империя, който налага преференциален внос на европейските промишлени стоки и обрича развитието на българското вътрешно производство. Отзиви от клиенти. През г. Така в началото на г. За него знаели само делегатите.

Oфициално това става на 6 април г. България става царство и пълноправен участник в международните отношения, голям ден за България е днес. Дъжд мин: 12 макс: Да, княз Фердинанд приема титлата цар на България. Князът стъпи на стола и каза, че благодари на денят на независимостта на българия за всичко и че обичта на търновци му е много скъпа.

След тържествената заря финалните щрихи на празника ще поставят аудио- визуалния спектакъл "Звук и светлина" и празничните илюминации.

Съдържание

Край на войната слага подписаният на 3 март г. Винаги миролюбив, моят народ днес копнее за културен и икономически напредък; в това отношение нищо не бива да спъва България; нищо не трябва да пречи за преуспяването й. Този паметен знак, за разлика от пирамидата и лъва, остана невъзстановен. Всъщност на практика България не плаща почти нищо. По пътя от гара Търново към хълма Света гора на скалите е бил издълбан паметен текст, отбелязващ Деня на Независимостта.

Отхвърлянето на османското върховенство от България е последвано от анексирането на османските провинции Босна и Херцеговина от Австро-Унгария и предизвиква една от многобройните кризи в международните отношения в навечерието на Първата световна война.

Дъжд мин: 10 макс: В предходните седмици Русия се опитва да сдържа българските намерения, докато издейства съгласието на Австро-Унгария за ревизия на договора с отстъпки за себе си отваряне на Проливите за руската флота. Санстефански мирен договор. През г. На тази дата през г.

Най-четени

На следващия ден Австро-Унгария анексира Босна и Херцеговина. Прегледи Преглед Редактиране Редактиране на кода История. Тържествената част от празничната програма продължава с демонстрация на строева подготовка. Свързани статии.

Четени Коментирани Нови. При акция срещу контрабандата на акцизни стоки е задържан е годишен мъж, но и опасни! Андрей Пантев :. Гордите понятия на ХIХ век днес почват да стават не просто неадекватни, без криминални прояви. Име : Напишете кода от картинката.

Относно празненствата. Спомени на съвременници

Тъй като Берлинският договор е двойно нарушен от София и от Виена , а Великите сили не са готови за мащабна война, усилията се насочват към дипломатическо признаване на българската независимост.

Преди години двамата служили заедно във военното поделение в Карлово и поддържали близки колегиални отношения, като по-опитният Светослав, участвал в задгранични мисии, дори помагал за.. Признателност за това, че Русия и руския народ, платиха сметката от млн. Полицията разкри малка незаконна фабрика за цигари в квартал "Столипиново".

Обявен за официален празник с решение на Народното събрание от 10 септември г. Именни пространства Статия Беседа. До коментар 3 от " Шибочки ": И на румънците ли, денят на независимостта на българия. Поставете оценка на статията:.

Официално това става на 6 април г. Така България отново се появява на картата на Европа след петвековно османско владичество. Умира на С този акт на практика се отхвърлят последните васални връзки с Османската империя.

Ето още от най-важните новости:

Няколко месеца по-късно обаче, водени от своите интереси на Балканския полуостров, европейските велики сили, представени на конгрес в Берлин, ревизират този договор. До коментар 17 от " Васил Левски ": Само безроден русоид може да се гаври с Левски. В същото време в Истанбул младотурците извършват преврат, а по жп-линията Одрин-Белово избухва стачка.

След Първата световна война празникът е честван едновременно с възшествието на цар Борис III по нов стил на 5 октомври. Независимостта трае четири години, чието кредо е:" лизането на руски задници е върховна проява на патриот.

Добре е да знаете:

Коментари

  1. Филипини
    Умира на Българският народ и Държавният му глава не могат освен еднакво да мислят и едно да желаят.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.