Отглеждане на орхидея фаленопсис

Дата на публикация: 23.03.2020

С киснене цели листа падат от фаленопсиса. Не е нужно да оставяте коренчета във въздуха, приберете всички в почвата. Здравейте Орхидейки, пак съм аз.

Умират от преполиване,а не от засушаване. Консултирайте се със специалисти по цветята, относно наторяването, тъй като то е специфично за всеки вид орхидея и има свои особености. Цветоноса можете да се отреже до първа спяща пъпка. Вредители Най-сериозните проблеми с Phalaenopsis, както и с други растения — е появата на вредители. Причините ще видите от тук. Някой любители предпочитат да ги изрязват напълно, с идеята че новообразувалите се дават по-добър цъфтеж. Когато красивите орхидеи Фаленопсис се отглеждат правилно, през по- голямата част от годината те цъфтят и радват стопаните си с превъзходните съцветия.

Продължавайте да я наблюдавате, отглеждане на орхидея фаленопсис. След 5 дни в къщи забелязвам че пъпките на цветчетата който още не са цъфнали,започват да се повяхват!

Не можах да повярвам. Имам прекрасна бяла Фалаенопсис, но преди няколко дни видях по почвата бели точици и като извадих едно парченце точиците се раздвижиха.

Растението се изважда внимателно от работната си саксия, а корените се почистват добре от стария субстрат.

  • В периода на растеж и точно преди да цъфти е много важно цветето редовно да се пръска с вода по листата, които трябва да са светлозелени и свежи. Здравейте, Преди месец и половина ми подариха орхидея.
  • Стеблото само ще пожълтее и изсъхне, ако е започнало. Залогът за успешното съществуване на орхидеи е субстрат.

Орхидея онлайн с безплатна доставка

Орхидеята още от миналото е символ на красота и любов, и за мнозина тя е царицата на цветята. Изчакайте, само ще изсъхне това, което е ненужно. Поливайте регулярно, може с накисване или душ. Оставям ги във водата 24 часа — така ми бяха казали или аз грешно съм разбрала. За съжаление обаче,пъпките започнаха да съхнат и да падат още преди да са разцъфнали. Митове и съвети за отглеждане на орхидеи Фаленопсис, който произхожда от югоизточна Азия, Филипините и североизточна Австралия, е най-разпространеният род орхидея за отглеждане у дома и ако се следват няколко прости правила, тези растения могат да ви радват с повече от един активен цъфтеж годишно.

  • Цветоноса може да се отреже до първата спяща пъпка.
  • Ако харесвате тези цветя и искате да се грижите за тях в домашни условия, ето и няколко препоръки как правилно да полагате грижи за тях.

Желая ви успех с отглеждането? С какво мога да и помогна да изкара нов цветонос. Понякога цветоносите изсъхват. Хотели и Ресторанти дом офис. Да я пресъдя ли… или да чакам да и падне цвета. Освен това, паякообраз.

Ежедневни грижи за орхидеите

През зимата я отглеждах в отоплявано с печка на дърва и се развиваше добре. Сега от няколко месеца цъфти като луда и е много красива но леко пожълтялото листо си остана така а и не пуска нови листа. Фаленопсисите са растения без точно определен период на покой, за това през цялото време поливането трябва да е равномерно и системно. Орхидеята Phalaenopsis се смята за една от най-непретенциозните грижи.

Съветите на специалиста. За засаждането на тези видове орхидеи се отрязва горната част на растението, като пръскате около отглеждане на орхидея фаленопсис с вода, отглеждане на орхидея фаленопсис. Цветовете се задържаха около 3 месеца и след това един по един окапаха. Може да пробвате да вдигнете въздушната влага, Вие ще смените и почвата. По този начин, където има въздушни коренчета. Отрязах цветоноса до здраво,но пъпките продължават да жълтеят и падат.

Решение: По време на вентилацията на помещенията през студения сезон е задължително почистването на растенията от перваза на прозореца.

Последни публикации

Ще разберете, че този период е приключил, когато на растението се появи цветонос. Каква е причината? На какво може да се дължи това. Измиват се с хладка вода и с остра ножица се изрязват мъртвите корени изчистват се всички изсъхнали или загнили части.

Предколедна градушка падна в Стара Загора. Живея в Самоков и тук е или много топло или много студено но като цяло следя температурата между 22 и 27 градуса отглеждане на орхидея фаленопсис. Най-подходящата вода за поливане е дъждовната или тази изкапала от климатиците, отглеждане на орхидея фаленопсис. Здравейте, имало ефект според някои купувачки, малки камъчета или разбити парчета тухли. Благодаря предварително за отговорите. Наскоро в един магазин ме посъветваха да ги третирам с противозачатъчни.

А листата са оклюмали? След това се прави необходимия дренаж от чакъл.

Първи грижи за орхидеите у дома.

Ще изкара ли нови цветове по-нататък? Вече знаете как да отгледате орхидеи у дома, а не забравяйте и най-важното — удоволствието от факта, че това красиво растение цъфти във вашия дом. Да ги режа ли?

Оставете я така, развива се бавно - поне месеца. След цъфтежа настъпва период на изчакване, които не се виждат от голите сили, от няколко седмици до няколко месеца и тогава орхидеите се поливат изключително рядко. И специална пръст за орхидеи ли трябва да използвам.

Добре е да знаете:

Коментари

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.